Martine voor de kliniek die haar leven weer op de rit kreeg. (Foto: Privé-archief)
Martine voor de kliniek die haar leven weer op de rit kreeg. (Foto: Privé-archief)

Martine weer vol levenslust na behandeling in Amerika

Algemeen 411 keer gelezen

Bleiswijk - Eind vorig jaar deed Martine Timmerman uit Bleiswijk een oproep in deze krant voor een zogenoemde crowdfundingactie. Ze had een flink geldbedrag nodig voor een medische behandeling bij CognitiveFx in Utah, Amerika.

Martine raakte jaren geleden arbeidsongeschikt tijdens een vechtpartij op haar werk. Ze werkte destijds met jongeren met ernstige gedragsproblemen toen ze hardhandig werd aangevallen. Ze liep een zware hersenschudding en een whiplash op. Ze kwam er fysiek niet meer bovenop en bleef lichamelijke klachten houden. Op internet las ze toevalligerwijs een succesverhaal van iemand die vrijwel volledig was hersteld van identieke problemen na een behandeling bij CognitiveFx.

Dat klonk fantastisch, maar er was nog een klein struikelblok, want de behandeling bleek flink in de papieren te lopen: zo’n 14.000 euro. Familie, vrienden en bekenden kwamen in actie om het bedrag bij elkaar te verzamelen. Ook lezers van de lokale krant Hart van Lansingerland zamelden honderden euro’s in. “Ik ben iedereen echt ontzettend dankbaar”, zegt Martine. De Bleiswijkse haalde uiteindelijk zo’n 12.000 euro bij elkaar en vloog op goed geluk naar Utah. Er is inmiddels prachtig nieuws te melden! De behandeling is goed aangeslagen en de uitkomst ontzettend positief. “Ik voel mij geweldig. Veel klachten zijn zo goed als weg en ik ben zelfs gestart met een eigen bedrijfje”, vertelt ze enthousiast. Hoe is dit mogelijk? Ze vertelt het graag! Martine kreeg meerdere MRI scans waarmee ze precies in kaart hebben gebracht welke gebieden in de hersenen niet meer goed functioneerden. Daar ging het team van CognitiveFx meerdere dagen héél specifiek en uitgebalanceerd de behandeling op afstemmen, met intensieve oefeningen waarbij Martine vaak moest multitasken. Op die manier dwongen ze de verschillende gebieden in de hersenen om weer samen te gaan werken. Dat is in het geval van Martine dus helemaal gelukt.

“Ik moet mezelf nu natuurlijk niet voorbij gaan rennen. Daar moet ik echt voor waken. Ik heb ook nog steeds fysiotherapie en dergelijke, maar het gaat echt fantastisch en ik heb heel veel energie”, zegt ze. Nu haar zorgen eindelijk zijn verdwenen, stort ze zich helemaal op haar nieuwe passie, creativiteit en werk: ‘Nature’s Bag’. “Dat is enerzijds een tassenlijn en ik wil daarnaast meer halen uit meubels en interieur. Ik werk met industriële en natuurlijke materialen. Al mijn creativiteit kan ik daar in kwijt.” De tassenlijn van Martine is geen standaardproject. De tassen voorzien in een speciale behoefte. “Zo heb ik een tas gemaakt voor mijn zus die niet alleen haar assortiment oliën erin kan vervoeren, maar ook kan presenteren aan klanten. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe, positieve leven van Martine? Kijk eens op Facebook bij Nature’s Bag. (MM)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant